Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Προφιτερόλ της Ολγούλας

Υλικά : για τα σου
            1 φλ. τσ. νερό
            1/2 φλ. τσ. μαργαρίνη, δεν τη μετράμε λιωμένη
            1 φλ. τσ. αλεύρι
            3 αυγά
            1 πρέζα αλάτι
            1 πρέζα ζάχαρη
           
            για την κρέμα
            1 λίτρο γάλα
            4 φλ. τσ. custard powder, τη βρίσκουμε στο super market
            1 φλ. τσ. ζάχαρη
            350 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση : Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύω μέχρι να κοχλάσει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε όλο το αλεύρι με μιας. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ώσπου η ζύμη να ξεκολλάει. Έπειτα αδειάζουμε τη ζύμη στο μίξερ και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Πριν ρίξουμε τα αυγά αφήνουμε τη ζύμη μας για 2-3 λεπτά να κρυώσει. Με λαδωμένες τις παλάμες μας ή με κορνέ κάνουμε μπαλίτσες και τις βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210C για 15 λεπτά.και στη συνέχεια στους 150C για είκοσι λεπτά.
     Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το πάουντερ, το οποίο το έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Βάζουμε σε ένα μπολ 2 κουτάλες κρέμα και αφού κρυώσει γεμίζουμε τα σου. Στην υπόλοιπη κρέμα ρίχνουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
     Βάζουμε τα γεμισμένα μας σου σε ένα βαθύ μπολ και ρίχνουμε την κρέμα μας να τα καλύψει. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου