Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Λικέρ περγαμόντο

Υλικά10 περγαμόντα
             1 λίτρο τσίπουρο ή ρακί ή βότκα
             1/2 λίτρο νερό
             500 γραμμάρια ζάχαρη 

ΕκτέλεσηΞύνουμε τα περγαμόντα. Βάζουμε το ξύσμα μαζί με το τσίπουρο ή το ρακί ή τη βότκα σε ένα βάζο και το κλείνουμε καλά. Αφήνουμε το βάζο στον ήλιο για 20 ημέρες και το αναταράσ-σουμε συχνά. Μετά τις 20 ημέρες, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και αφήνου-με να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μίγμα του βά-ζου και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε όλη τη νύχτα. Την επομένη στραγγίζουμε και το βάζου-με σε μπουκάλια. Μπορούμε να το κεράσουμε αμέσως αν και είναι καλύτερα να το αφήσουμε μια με δυο μέρες και αναταράσσουμε τα μπουκάλια.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου