Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Λικέρ φράπα


Υλικά : 5 φράπες
              1 λίτρο αλκοόλ
              1,2 λίτρα νερό
              500 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση : Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε τις φράπες. Ξύνουμε τις φράπες. Βάζουμε το ξύσμα μαζί με το αλκοόλ σε ένα βάζο και το κλείνουμε. Το αφήνουμε για μια εβδομάδα, όχι απαραίτητα στον ήλιο. Το αναταράσσουμε καθημερινά. Μετά την εβδομάδα, ετοιμάζουμε το σι-ρόπι μας και το βράζουμε σε μια κατσαρόλα για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα του βάζου και ανακατεύουμε. Σουρώνουμε το μίγμα του βάζου και το προ-σθέτουμε στο σιρόπι. Ανακατεύουμε και το μοιράζουμε σε μπουκάλια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου