Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Μαρμελάδα μούσμουλο


Υλικά : 1 κιλό μούσμουλα (μόνο η σάρκα τους)
              700 γρ. ζάχαρη
              2 πράσινα μήλα
              2 λεμόνια
              1 κ.γ. κανέλα
              1 ποτήρι νερό (περίπου)

Εκτέλεση : Καθαρίζουμε τα μούσμουλα και τους αφαιρούμε τα κουκούτσια. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη σάρκα. Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα  βάζουμε τη ζάχαρη, τα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες, το νερό και τα μούσμουλα. Καθαρίζουμε τα λεμόνια και κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες τις φλούδες, οι οποίες πρέπει να είναι απαλλαγμένες και από το λευκό τους μέρος. Ρίχνουμε και τις φλούδες στην κατσαρόλα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και κατά διαστή-ματα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Το βράσιμο θα μας πάρει περίπου 45΄, μέχρι να λιώ-σουν τα μούσμουλα. Στη συνέχεια περνάμε το μείγμα από μύλο των λαχανικών ή στο multi. Προ-σθέτουμε την κανέλα και βράζουμε το μείγμα μας πάλι σε χαμηλή φωτιά για 10-15΄ ανακινώντας την κατσαρόλα για να μην κολλήσει η μαρμελάδα. Στα μισά του χρόνου βρασίματος προσθέ-τουμε το χυμό από τα δύο ξεφλουδισμένα λεμόνια. Αποσύρουμε και γεμίζουμε τα αποστειρω-μένα μας βαζάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου