Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ατζέμ πιλάφι με συκωτάκια πουλιών

Υλικά : 150 γρ. συκωτάκια πουλιών (κοτόπουλου)
             1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
             150 γρ. φιδές
             500 γρ. ρύζι καρολίνα, πλυμένο με άφθονο νερό και σουρωμένο
             125 ml λευκό κρασί
             1/2 φλ. τσ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
             1/2 φλ. τσ. μαύρες σταφίδες
             1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
             αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση : Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα συκωτάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον φιδέ, σπάζοντάς τον με τα χέρια μας, και αλατοπιπερώνουμε συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Σε μισό λεπτό ρίχνουμε το ρύζι κι μόλις γυαλίσει σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγά σιγά προσθέτουμε ζεστό νερό, περίπου ενάμισι με δύο λίτρα νερό, ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. περίπου 2-3 λεπτά προτού ετοιμαστεί το πιλάφι, προσθέτουμε το κουκουνάρι, τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Αφού κατεβάσουμε το πιλάφι από τη φωτιά, του ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε σε μια φόρμα ή κατευθείαν στα πιάτα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου