Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ντοματόσουπα

Υλικά : 2 κουτιά ντοματάκια ψιλοκομμένα
             2 μέτρια κρεμμύδια
             1 σκελίδα σκόρδο
             1,5 λίτρα ζεστό ζωμό λαχανικών
             120 γραμ. τραχανά
             1 κουτ. γλ. γλυκιά πάπρικα
             1 κουτ. γλ. ξερό δυόσμο
             αλατοπίπερο, ρίγανη, ζάχαρη
             λίγο λάδι

Εκτέλεση : Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε μια πρέζα ζά-χαρη. Προσθέτουμε το ζωμό των λαχανικών και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τις ντομάτες. Προ-σθέτουμε το αλατοπίπερο, το δυόσμο, την πάπρικα και ανακατεύουμε. Μόλις πάρει βράση προ-σθέτουμε τον τραχανά και βράζουμε για 20 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα μας. Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι στη μέση της σούπας και λίγη ρίγανη.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου