Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Χταπόδι κρασάτο

Υλικά : 1,5 κιλό χταπόδι
             1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
             1 νεροπότηρο ξίδι (κατά προτίμηση κόκκινο)
             2 νεροπότηρα ελαιόλαδο

 Εκτέλεση : Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε το χταπόδι σε μια κα-τσαρόλα, ρίχνουμε πιπέρι και το βράζουμε σε χαμηλή  με  φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του. Αν δεν έχει μαλακώσει ρίχνουμε ελάχιστο νερό και βράσουμε μέχρι να το πιει όλο. Ρίχνουμε το ξίδι και το αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις με μισάνοιχτη κατσαρόλα. Ρίχνουμε το κρασί  και αφήνουμε και πάλι να πάρει μερικές βράσεις. Ανακατεύουμε ελαφρά ή αναταράσσουμε την κα-τσαρόλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να βράσει μέχρι να έχουμε μια ωραία πηχτή σάλτσα. Αφού ρίξουμε το ελαιόλαδο κλείνουμε κανονικά το καπάκι της κατσαρόλας. Δεν ρίχνου-με καθόλου αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου