Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Λικέρ μούσμουλο


Υλικά : 50 κουκούτσια από μούσμουλα
             5 μούσμουλα ολόκληρα
             400 ml αλκοόλ
             150 γρ. ζάχαρη
             550 ml νερό

Εκτέλεση : Πλένουμε, στεγνώνουμε καλά και ξεφλουδίζουμε τα μούσμουλα που θα χρησιμο-ποιήσουμε ολόκληρα. Χτυπάμε τα κουκούτσια σε γουδί να θρυμματιστούν καλά. Όχι να λιώ-σουν. Σε ένα γυάλινο βάζο, που κλείνει καλά, βάζουμε πρώτα τα κουκούτσια και μετά τα ολόκληρα μούσμουλα. Προσθέτουμε το αλκοόλ και κλείνουμε το βάζο. Βάζουμε το βάζο μας σε σκιερό και δροσερό μέρος (ένα δροσερό ντουλάπι είναι καλή επιλογή), για περίπου 6 εβδο-μάδες. Θυμόμαστε να το ανακινούμε. Στο τέλος του χρόνου φιλτράρουμε το περιεχόμενο. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε ένα αραιό σιρόπι. Ζεσταίνουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η τελευταία. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτουμε στο αρωματισμένο αλκοόλ μας. βάζουμε πια το λικέρ μας στα μπουκάλια και τα αφήνουμε για 4-5 εβδομάδες σε σκιερό και δροσερό μέρος, ανακινώντας κάθε τόσο. Μετά από αυτό το διάστημα το λικέρ είναι έτοιμο για χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου