Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Μύδια με κριθαράκι

Υλικά : 1 κιλό μύδια
              1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
             1/2 κιλό κριθαράκι μέτριο
              4 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
              1 φλιτζ. τσαγιού άσπρο κρασί
              4 κουτ. σούπας μαϊντανό
              2 σκελίδες σκόρδο
             1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο μπαχάρι
              1 λεμόνι (χυμός)
              λίγη ρίγανη
              λίγο κύμινο
              αλατοπίπερο 

Εκτέλεση : Σε σιγανή φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σοτά-ρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε τα μύδια και σοτάρουμε μέχρι να να πιουν αρκετά τα υγρά τους. Ρίχνουμε το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει μια με δυο βράσεις. Ρίχνουμε το κριθα-ράκι και σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσει. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε μή-πως θέλει να προσθέσουμε λίγο κρασί ακόμη. Αν δεν θέλουμε να προσθέσουμε κρασί ρίχνου-με ελάχιστο νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το βάζουμε σε μια φόρμα. Σερβίρεται τόσο ζε-στό όσο και κρύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου