Υλικά : 1 κιλό σύκα ώριμα
700 γρ. ζάχαρη
10 κόκκοι πιπέρι μαύρο (αν θέλετε σε τουλουπάνι)
1 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
1/2 φλ. τσ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση : Πλένουμε τα σύκα, τους αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα ψιλοκόβουμε. Τα σκεπά-ζουμε σε μια λεκάνη με τη ζάχαρη και το τζίντζερ και τα αφήνουμε να σταθούν 3 ώρες σε θερ-μοκρασία δωματίου. Βράζουμε το μείγμα μαζί με τους κόκκους πιπεριού σε μια μεγάλη κατσα-ρόλα και σε χαμηλή φωτιά για 30΄, μέχρι να μαλακώσουν τα σύκα. κατεβάζουμε και τα αφήνουμε έτσι για μια μέρα. Την επομένη, προσθέτουμε το λεμόνι και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 15΄, ανακατεύοντας συχνά. Όταν δέσει η μαρμελάδα αποσύρουμε το τουλουπάνι που ίσως βάλαμε και την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου