Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Μαρμελάδα σύκο


Υλικά : 1 κιλό σύκα ώριμα
             700 γρ. ζάχαρη
             10 κόκκοι πιπέρι μαύρο (αν θέλετε σε τουλουπάνι)
             1 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
             1/2 φλ. τσ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση : Πλένουμε τα σύκα, τους αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα ψιλοκόβουμε. Τα σκεπά-ζουμε σε μια λεκάνη με τη ζάχαρη και το τζίντζερ και τα αφήνουμε να σταθούν 3 ώρες σε θερ-μοκρασία δωματίου. Βράζουμε το μείγμα μαζί με τους κόκκους πιπεριού σε μια μεγάλη κατσα-ρόλα και σε χαμηλή φωτιά για 30΄, μέχρι να μαλακώσουν τα σύκα. κατεβάζουμε και τα αφήνουμε έτσι για μια μέρα. Την επομένη, προσθέτουμε το λεμόνι και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 15΄, ανακατεύοντας συχνά. Όταν δέσει η μαρμελάδα αποσύρουμε το τουλουπάνι που ίσως βάλαμε και την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου