Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Καλαμαράκια ψητά με σάλτσα άνηθου

Υλικά : 1 κιλό καλαμαράκια
              για τη μαρινάδα
              1 λεμόνι (το ξύσμα του)
              2 κουτ. σούπας ρίγανη
              2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
              1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
              αλάτι (όσο θέλουμε)
              φρεσκοτριμμένο πιπέρι
              για τη σάλτσα άνηθου
              100 γραμ. φρέσκος ψιλοκομμένος άνηθος
              1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
              1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
              1 λεμόνι (ο χυμός του)
              χοντρό αλάτι
              φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση : Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια από την πέτσα, τα εντόσθια και το κόκκαλό τους. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μπολ, τοποθετούμε μέσα τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε για 2 ώρες. Στο μεταξύ πολτοποιούμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ. Ψήνουμε τα καλαμαράκια σε ψησταριά ή στο γκριλ για 15-20 λεπτά, φροντίζοντας να τα γυρίζου-με για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές. Περιχύνουμε τα καλαμαράκια με τη σάλτσα άνηθου και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμη λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου