Υλικά : 1 κιλό καλαμαράκια
για τη μαρινάδα
1 λεμόνι (το ξύσμα του)
2 κουτ. σούπας ρίγανη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
αλάτι (όσο θέλουμε)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για τη σάλτσα άνηθου
100 γραμ. φρέσκος ψιλοκομμένος άνηθος
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 λεμόνι (ο χυμός του)
χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση : Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια από την πέτσα, τα εντόσθια και το κόκκαλό τους. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μπολ, τοποθετούμε μέσα τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε για 2 ώρες. Στο μεταξύ πολτοποιούμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ. Ψήνουμε τα καλαμαράκια σε ψησταριά ή στο γκριλ για 15-20 λεπτά, φροντίζοντας να τα γυρίζου-με για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές. Περιχύνουμε τα καλαμαράκια με τη σάλτσα άνηθου και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμη λεμόνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου