Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Υλικά : 1 κιλό πορτοκάλια
             1 κιλό ζάχαρη
             1 λεμόνι

Εκτέλεση : Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα ξεφλουδίζουμε. Βάζουμε το εσωτερικό τους σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό να βράσει.μέχρι να λιώσει. Μόλις βράσει το περνάμε από το multi έτσι ώστε να πάρουμε ένα πολτό απαλλαγμένο από τα σκληρά μέρη του πορτοκαλιού. Βράζουμε τις φλούδες σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό για 10 λεπτά από την ώρα που θα αρ-χίσει να κοχλάζει. Αλλάζουμε το νερό και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Μόλις μαλα-κώσουν τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό. Τις βάζουμε στο multi και τις ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φλούδες, το χυμό του λεμονιού, τη ζάχαρη και τον πολτό και τα βράζουμε μέχρι να πήξει η μαρμελάδα μας. Τα βάζουμε σε απο-στειρωμένα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου