Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Πατάτες φούρνου

Υλικά : 10 μεγάλες πατάτες
              150 γραμ. λάδι
              50 γραμ. βιτάμ Culinesse (ή βιτάμ λιωμένο)
              1 κ.γ. αποξηραμένα άνθη λεβάντα
              3 κ.γ. μείγμα βοτάνων για κοτόπουλο 
              1,5 κ.γ σπόροι κόλιανδρου 
              1 πορτοκάλι (το χυμό του)
              1 λεμόνι (το χυμό του)
              1 κ.σ. μουστάρδα
               αλάτι

Εκτέλεση : Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε για 5 λεπτά σε νερό που βράζει. Αφού τις βγάλουμε από το νερό τις κόβουμε σε κομμάτια, περίπου 12 κομμάτια η πατάτα. Τις βάζουμε στο ταψί. Ρίχνουμε το λάδι, το χυμό του πορτοκαλιού, τη λεβάντα, τον κόλιανδρο, το μείγμα βοτάνων, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε από πάνω το βιτάμ. Βάζουμε το ταψί στην κάτω θέση του προθερμασμένου στους 200C φούρνου και ψήνουμε για 30 λεπτά. Ελέγχουμε το ψήσιμο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το χυμό λεμονιού και το προσθέτουμε στις πατάτες μας. Συνεχίζουμε το ψήσιμο, όσο χρειάζεται ακόμη, στη μεσαία θέση του φούρνου.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου