Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Μαρμελάδα φράπα


Υλικά : 2 φράπες (το εσωτερικό τους) ή 1200 γραμμάρια
             6 κούπες ζάχαρη
             1 λοβό βανίλιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση : Πλένουμε και ξύνουμε τις φράπες. Αφού τρυπήσουμε τις φράπες τις βράζουμε για 20 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε μια κούπα από το νερό. Κόβουμε τις φράπες και τις καθαρίζουμε από τα σκληρά τους μέρη και τα τυχόν κουκούτσια. Πολτοποιούμε τις φράπες στο multi. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον πουρέ της φράπας, τη ζάχαρη, το εσωτερικό της βανίλιας, το εξωτερικό της βανίλιας και την κούπα του νερού, που έχουμε κρατήσει, και τα βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας. Αφαιρούμε το εξωτερικό της βανίλιας λίγο πριν το δέσιμο της μαρμε-λάδας. Βάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου