Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Γαλατόπιτα

Υλικά : 1 1/2  λίτρο γάλα
             2 φλ. τσ. ζάχαρη
             1 1/2 φλ. τσ. ψιλό σιμιγδάλι
             2 βανίλιες 
             200 γρ. βούτυρο
             4 αυγά
             το χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
             το χυμό και το ξύσμα ενός λεμονιού

Εκτέλεση : Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να πάρει την πρώτη βράση και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Καθ' όλη τη διάρκεια ανακατεύουμε για να μην κολλήσει. Αφού βράσει, το απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας. Κατόπιν ρίχνουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι. Αφήνουμε να ηρεμήσει λίγο και ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά, ανακατεύοντας γρήγορα. Λαδώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε για μια ώρα στους 175 C σε προθερμασμένο φούρνο.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου