Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Καλαμαράκια γιαχνί

Υλικά : 1/2 καλαμαράκια
              5-6 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
              1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
              1 φλ. τσ. ντοματοχυμό
              3-4 κόκκοι μαύρο πιπέρι
              1 δαφνόφυλλο
              αλάτι

Εκτέλεση : Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τα καλαμαράκια τα αφήνουμε στην άκρη. Καθαρί-ζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση και σε φέτες. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με λίγο νερό και τ΄αφήνουμε να αχνιστούν και να μαλακώσουν. Στην κατσαρόλα που θα μαγειρέψουμε ζεσταίνου-με το λάδι, ρίχνουμε τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε για λίγο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα πιπέρια, το δαφνόφυλλο, το αλάτι και τον ντοματοχυμό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό. Μαγειρεύουμε το φαγητό μας σε χαμηλή φωτιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου