Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Γλυκό φράουλα


Υλικά : 1,5 κιλό φράουλες
              1 κιλό ζάχαρη
              1/2 λεμόνι
              κονιάκ

Εκτέλεση : Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις φράουλες και τις πλένουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε κονιάκ και εμβαπτίζουμε τις φράουλες. Μετά τις βάζουμε μέσα σε κατσαρόλα  σε στρώσεις με τη ζάχαρη. Τις αφήνουμε  έτσι για 12 ώρες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μετά θα βράσουμε το γλυκό για 3΄, ξαφρίζοντάς το, το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για άλλες 12 ώρες. Μετά το στραγγίζουμε και βράζουμε μόνο το σιρόπι για 10΄μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε τις φράουλες και το χυμό από το μισό λεμόνι, ξαφρίζουμε πάλι, και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Όταν κρυώει το βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου