Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Μαγειρίτσα της κυρά Κατίνας

Υλικά : 1 συκωταριά (1000-1200 γρ.)
              10 φρέσκα κρεμμυδάκια
              1  ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
              2 μαρούλια (τις καρδιές)
              1 μάτσο άνηθο
              45 γραμ. ρύζι γλασέ
              110 γρ. λάδι
              1 λεμόνι (το χυμό)
              1 αυγό
              αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση : Πλένουμε τα εντόσθια και τα ζεματάμε σε ζεστό νερό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι με το ξερό κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα εντόσθια. Προσθέτουμε περίπου ένα λίτρο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Όταν κοντεύουν να βράσουν προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και ψιλοκομμένα τα μαρούλια και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί. Ρίχνουμε το ρύζι και αφού βράσει και αυτό αποσύρουμε από τη φωτιά. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στη μαγειρίτσα μας ανακατεύοντας συνεχώς με μια κουτάλα. Σερβίρεται ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου