Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Χοιρινό στη λαδόκολλα

Υλικά : 1 κιλό χοιρινό (λαιμός χωρίς κόκαλα)
              3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
              15 σκελίδες σκόρδο
              1/4 φλ. τσ. ψιλοκομμένο σέλινο
              3 κ. σ. γιαούρτι
              1 κ. γ. τριμμένα γαρύφαλλα
              3 κ. σ. μέλι
              3 κ. σ. πετιμέζι
              3 κ. σ. ξίδι
              1/4 φλ. τσ. άσπρο κρασί
              4 κ. σ. λάδι
              λίγο αλεύρι
              αλατοπίπερο

Εκτέλεση : Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Σβήνου-με με το πετιμέζι και το ξίδι. Προσθέτουμε το σκόρδο, το σέλινο, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε πιάτο. Αλατοπιπερώνουμε και και αλευρώνουμε το χοιρινό. Σκουπίζουμε το τηγάνι, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με κρασί και μέλι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας προσθέτοντας και το γιαούρτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C. Βάζουμε τα υλικά μας σε λαδόκολλα και κλείνουμε με σπάγκο. Βάζουμε το δέμα σε ρηχό ταψί με λίγο νερό για μισή ώρα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου