Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Μαρμελάδα περγαμόντο


Υλικά : 1 κιλό περγαμόντο (το εσωτερικό τους)
             1 κιλό ζάχαρη
             3 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
             2 κομμάτια φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση : Βράζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά το εσωτερικό του περγαμόντου. Αποσύ-ρουμε από τη φωτιά και βγάζουμε τα κουκούτσια που τυχόν υπάρχουν. Πολτοποιούμε στο multi. Βάζουμε τον πολτό μαζί με  τη ζάχαρη και τις φλούδες του λεμονιού σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας. Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμη. Την αποσύρουμε και την βάζουμε σε αποστει-ρωμένα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου