Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ταραμοκεφτέδες της γιαγιάς Σωτήρας

Υλικά : 150 γρ. ταραμάς άσπρος ή κόκκινος
             1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
             4-5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο και καλά στιμένο
             άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο ψιλοκομμένα
             λίγο πιπέρι
             2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη (προαιρετικά)
             2-3 κ.σ. λάδι
             αλεύρι

Εκτέλεση : Σε μια λεκανίτσα μουσκεύουμε τον ταραμά για 15 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά και τον βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τον άνηθο, το μαϊντανό, το δυόσμο, το πιπέρι, το ψωμί και το λάδι και ζυμώνουμε το μείγμα. Αν βγει αραιό προσθέτουμε τη φρυγανιά. Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά να ξεκουραστεί. Πλάθουμε τους κεφτέδες μας και τους αλευρώνουμε. τους τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε τους κεφτέδες σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα λάδια. Σερβίρονται ζεστοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου