Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Κάσα


Υλικά : 400 γρ. τυρί μπάτζο (κομμένο σε 4 φέτες)
             1/2 φλ.τσ. μπάτζο τριμμένο 
             50 γρ. λάδι
             50 γρ. αλεύρι
             2 κ. σ. πιπέρι κόκκινο

Εκτέλεση : Αλευρώνουμε τις φέτες του τυριού και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Αφαιρούμε. Ρίχνουμε στο τηγάνι το αλεύρι και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει καφέ χρώμα. Ρίχνουμε το πιπέρι και ανακατεύουμε για 1΄.Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και βράζουμε για 5΄σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε. Προσθέτουμε τις φέτες και το τρίμμα του τυριού. Σερβίρουμε ζεστό.

Το μπάτζο είναι είδος σκληρού τυριού της περιοχής Βοΐου. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με άλλο σκληρό τυρί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου