Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Πορτοκαλόπιτα

Υλικά : 1 πακέτο (450 γρ.) φύλλο κρούστας
              1 ποτήρι νερού ελαφρύ λάδι
              1 ποτήρι νερού ζάχαρη
              1/2 ποτήρι νερού γάλα
              1 κεσεδάκι γιαούρτι
              4 αυγά
              2 πορτοκάλια (το ξύσμα τους)
              1 φακελάκι (20 γρ.) μπέκιν πάουντερ
              1 κουτ. σούπας εσάνς πορτοκαλιού
              για το σιρόπι
              1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού
              1/2 ποτήρι νερού νερό
              2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
              τις άδειες κούπες από τα στυμμένα πορτοκάλια

Εκτέλεση : Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά του σιροπιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Ο χρόνος μετρά από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει το σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και α-φήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το γιαούρτι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά πλην της εσάνς. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια ελαφριά κρέμα. Προσθέτουμε την εσάνς. Τεμαχίζουμε ένα ένα τα φύλλα της κρούστας και τα ρί-χνουμε μέσα στο μείγμα του μπολ. Ανακατεύουμε ελαφρά να μουσκέψουν ομοιόμορφα. Λαδώ-νουμε ένα αντικολλητικό ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-40 λεπτά. Βγάζουμε την πίτα από το φούρνο την αφήνουμε λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια. Την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. την αφήνουμε να ρουφήξει το σιρόπι και να φουσκώσει.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου