Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Κεφτεδάκια σολομού


Υλικά : 250 γρ. φρέσκο σολομό
             125 γρ.καβούρι κονσέρβας
             1/2 φλ. τσ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
             1/2 φλ. τσ. ψιλοκομμένο άνηθο
             2 αυγά
             1/2 φλ. τσ. τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
             1/2 κ. γ. πιπέρι καγιέν
             αλάτι
             πιπέρι
             1/2 φλ. τσ. λευκό κρασί
             λάδι για το τηγάνισμα
             φρυγανιά για το πανάρισμα

Εκτέλεση : Αχνίζουμε το σολομό, τον στραγγίζουμε και τον θρυμματίζουμε. στραγγίζουμε το κα-βούρι και το ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ΄τα θαλασσινά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και 2 κουτάλια της σούπας κρασί. στο υπόλοιπο κρασί βρέχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε τα κεφτεδάκια τα οποία πανάρουμε στη φρυγανιά και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι μέ-χρι να ροδίσουν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου