Υλικά : 250 γρ. φρέσκο σολομό
125 γρ.καβούρι κονσέρβας
1/2 φλ. τσ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1/2 φλ. τσ. ψιλοκομμένο άνηθο
2 αυγά
1/2 φλ. τσ. τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
1/2 κ. γ. πιπέρι καγιέν
αλάτι
πιπέρι
1/2 φλ. τσ. λευκό κρασί
λάδι για το τηγάνισμα
φρυγανιά για το πανάρισμα
Εκτέλεση : Αχνίζουμε το σολομό, τον στραγγίζουμε και τον θρυμματίζουμε. στραγγίζουμε το κα-βούρι και το ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ΄τα θαλασσινά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και 2 κουτάλια της σούπας κρασί. στο υπόλοιπο κρασί βρέχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε τα κεφτεδάκια τα οποία πανάρουμε στη φρυγανιά και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι μέ-χρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου