Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Μαρμελάδα φράουλα


Υλικά : 1 κιλό φράουλες
              700 γρ. ζάχαρη
              1/4 φλ. τσ. χυμό λεμονιού
              1/2 κ. γ. καλά τριμμένη μαστίχα χίου (προαιρετικά)
Εκτέλεση : Πλένουμε καλά τις φράουλες, τους αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις βάζουμε σε μια λεκάνη. Τις λιώνουμε με τα χέρια. Τις βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Τις βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη μάζα. Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τη μαστίχα χίου και ανακατεύουμε πολύ καλά. Την βάζουμε σε απο-στειρωμένα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου