Υλικά : 1 κιλό βανίλιες
650 γραμμάρια ζάχαρη
1 φακελάκι πηκτίνη
1 ξυλάκι κανέλα
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
λίγους κόκκους κόκκινου πιπεριού
Εκτέλεση : Πλένουμε τις βανίλιες, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις πολτοποιούμε στο multi. Βά-ζουμε σε μια κατσαρόλα τον πολτό, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και βράζουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε την πηκτίνη και ανακατεύουμε καλά για να μην μας σβολιάσει. Βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε τη μαρ-μελάδα μας σε αποστειρωμένα βάζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου