Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Μαρμελάδα βανίλιες


 Υλικά : 1 κιλό βανίλιες
              650 γραμμάρια ζάχαρη
             1 φακελάκι πηκτίνη
             1 ξυλάκι κανέλα
             λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
             λίγους κόκκους κόκκινου πιπεριού

Εκτέλεση : Πλένουμε τις βανίλιες, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις πολτοποιούμε στο multi. Βά-ζουμε σε μια κατσαρόλα τον πολτό, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και βράζουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε την πηκτίνη και ανακατεύουμε καλά για να μην μας σβολιάσει. Βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε τη μαρ-μελάδα μας σε αποστειρωμένα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου