Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Καλαμάρι γεμιστό

Υλικά : 4-5 καλαμάρια μεγάλα
              τυρί φέτα σε κυβάκια ή τριμμένη
             1 πράσινη πιπεριά ψιλικομμένη
             1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
             1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
             2 σκελίδες σκόρδο
             λίγο μαϊντανό
             8 κ. σ. ελαιόλαδο
             3-4 κ. σ. ούζο
             αλάτι, πιπέρι
             ντομάτα σε φέτες και λίγη παρμεζάνα τριμμένη (για το γαρνίρισμα) 

Εκτέλεση : Πλένουμε τα καλαμάρια, τα καθαρίζουμε εσωτερικά και αφαιρούμε τα πτερύγια, τα οποία τα κόβουμε κομματάκια για να τα χρησιμοποιήσουμε στο μείγμα μας. ρίχνουμε το μισό λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε τα κομμένα πτερύγια, το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τις πιπεριές. Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε και αφήνου-με στη φωτιά για 2-3 λεπτά. Μόλις κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε τη φέτα (βάζω αρκετή) και ανακατεύουμε. γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα  και κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι σε πιρέξ και τοποθετούμε τα καλαμάρια. Πάνω στα καλαμάρια βάζουμε από μια φέτα ντομάτας και λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180C για 30΄, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15΄ακόμη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου