Σάββατο, 25 Μαΐου 2013

Σουφλέ ντομάτας

Υλικά : 8 αβγά
             3 ντομάτες μεγάλες ώριμες
             250 γρ. γραβιέρα
             1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
             2 κ. σ. αλεύρι
             αλάτι, πιπέρι
             λίγη τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση : Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κό-βουμε σε χοντρούς κύβους, αλατίζουμε και βάζουμε σε ψιλό σουρωτήρι. Τις πιέζουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά τους και τις αφήνουμε να στραγγίσουν για 10΄. Προτού τις χρησι-μοποιήσουμε τις πιέζουμε πάλι με τα χέρια. Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ τα αβγά όπως στην ομε-λέτα. Προσθέτουμε τη γραβιέρα τριμμένη, το αλεύρι, το βασιλικό και το αλατοπίπερο . Ανακα-τεύουμε καλά και στο τέλος ρίχνουμε τις ντομάτες. Βάζουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το σουφλέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου