Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Σπαγγέτι με λαχανικά, σουσάμι και ταχίνι


Υλικά : 1 πακέτο σπαγγέτι
              200 γραμ. μπρόκολο σε πολύ μικρές τούφες
              200 γραμ. κουνουπίδι σε πολύ μικρές τούφες
              100 γραμ. ταχίνι
              80 ml σησαμέλαιο (αν βάλετε ελαιόλαδο μειώνετε τα ml)
              2 καρότα λεπτοκομμένα
              1 πράσο σε λεπτές φέτες (μόνο το λευκό μέρος)
              1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
               καβουρδισμένο σουσάμι
               αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση : Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το σησαμέλαιο και μαραίνουμε το πράσο και τα καρότα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά ανακατεύοντας μέχρι να ζεσταθούν καλά και να ιδρώσουν, χωρίς όμως να ψηθούν και να χάσουν το χρώμα τους. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως προσθέτοντας καβουρδισμένο σουσάμι, μαϊντανό και μια κουταλιά ταχίνι πάνω από τα μακαρόνια σε κάθε πιάτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου