Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Speculaas brokken (μπισκότα μπαχαρικών) από την Ολλανδία

Υλικά
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
125 γρ. ζ'αχαρη καστανή
30 ml γάλα φρέσκο
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
1/2 κ.γ. κάρδαμο σκόνη
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/4 κ.γ. πιπέρι άσπρο

Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα για περίπου 2΄ μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα, το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας ή εναλλακτικά στρώνουμε μια λαδόκολλα. Ανοίγουμε τη ζύμη με το πλάστη σε φύλλο 1 εκ. Με κουπ-πατ κόβουμε τα μπισκότα σε σχήματα της αρεσκείας μας. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και τοποθετούμε τα μπισκότα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 8΄. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου