Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Τάρτες με ψημένη κρέμα

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
600 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. ζάχαρη
2 αβγά
4 κρόκοι αβγών
3 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση
Κόβουμε τη σφολιάτα σε 20 δίσκους διαμέτρου 10 εκ. Βάζουμε τους δίσκους σε βουτυρωμένα φορμάκια διαμέτρου 6-8 εκ. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και αφήνουμε να ζεσταθεί χωρίς να πάρει βράση. Χτυπάμε τα αβγά, τους κρόκους αβγών και την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγη λίγη τη ζεστή κρέμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και την κανέλα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C, στο κάτω ράφι, για 30-35 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου