Υλικά
300 γρ. καρύδια αλεσμένα
200 γρ. ζάχαρη
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο
8 αβγά
1 κ.γ. κανέλλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
για το σιρόπι
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
2 φλιτζανάκια καφέ εσπρέσο
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τα 200 γρ. ζάχαρη προσθέτοντας έναν έναν τους κρόκους έως ότου αφρατέψει το μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα σε χαμηλή ταχύτητα. Ανακατεύουμε τα καρύδια μαζί με το αλεύρι, την κανέλλα και το μπέικιν πάουντερ. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα μέσα στο μείγμα του βουτύρου, βάζουμε τη μισή ποσότητα μαρέγκας και ανακατεύουμε, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και μετά την υπόλοιπη μαρέγκα. Ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί ή φόρμα και στρώνουμε την επιφάνεια για να είναι ισόπαχη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 1 ώρα τουλάχιστον. Δοκιμάζουμε με μαχαίρι για να ελέγξουμε το ψήσιμο.
για το σιρόπι
Βράζουμε σε κατσαρόλα για 5΄το νερό με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τον καφέ και ρίχνουμε το σιρόπι πάνω στο κέικ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου