Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Παλμιέρς-βασική συνταγή

Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
6 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με μια κουταλιά ζάχαρη και απλώνουμε το ένα φύλλο σγολιάτας. Πατάμε ελαφρά το φύλλο με τον πλάστη για να κολλήσει στο κάτω μέρος του η ζάχαρη. Διπλώνουμε τις δύο μεγάλες πλευρές της σγολιάτας προς τα μέσα μέχρι το κέντρο. Πασπαλίζουμε με δύο κουταλιές ζάχαρη και διπλώνουμε ακόμα μια φορά προς το κέντρο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Βάζουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας σε ταψί και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Κόβουμε το καθένα σε 20 κομμάτια. Βάζουμε τα κομμένα κομμάτια στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180C φούρνο για 10 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο , γυρίζουμε τα κομμάτια από την άλλη πλευρά και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου