Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Κέικ βασιλόπιτα με μαστίχα

Υλικά
225 γρ. βούτυρο
250 γρ. άχνη
4 μέτρια αβγά
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. φιστίκι Αιγίνης σε σκόνη
4 σταγόνες εσάνς μαστίχας ή 5 γρ. μαστίχα σε σκόνη
άχνη ζάχαρη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το φιστίκι μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν μια κρέμα. Προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά. προσθέτουμε και τη μαστίχα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα 24 εκ.. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 50-60 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι για το ψήσιμο. πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου