Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Ισπανική βασιλόπιτα

Υλικά
500 γρ. αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο
10 γρ. αλάτι
125 γρ. ζάχαρη
10 γρ. ανθόνερο
4 αβγά
85 γρ. γάλα
250 γρ. βούτυρο
125 γρ. σταφίδες ξανθές
125 γρ. προτοκάλια γλασέ ψιλοκομμένα
35 γρ. κονιάκ

για το προζύμι
185 γρ. αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο
100 γρ. γάλα ζεστό
30 γρ. μαγιά

για το αβγούλωμα
1 αβγό
20 γρ. γάλα

για το γαρνίρισμα
διάφορα γλασαρισμένα φρούτα

Εκτέλεση
Για το προζύμι: Στο μίξερ ανακατεύουμε το γάλα,το αλεύρι και τη μαγιά σε χαμηλή ταχύτητα. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί 1 ώρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κονιάκ, τις σταφίδες και τα πορτοκάλια.Στο μίξερ βάζουμε το προζύμι και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο. Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου η ζύμη ξεκολλάει από τα τον κάδο του μίξερ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το μείγμα του κονιάκ. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό περιβάλλον (25 βαθμούς) για 2 ώρες. Πλάθουμε την πίτα και δίνουμε στρογγυλό σχήμα σε πάχος περίπου 5 εκ. και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα. Χτυπάμε το αβγό με το γάλα και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας. Αφήνουμε και πάλι την πίτα σε ζεστό περιβάλλον για 1 ώρα. Αβγουλώνουμε ξανά και με τη βοήθεια ψαλιδιού ψαλιδίζουμε τη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για περίπου 1 ώρα. Αφού κρυώσει κάνουμε το γαρνίρισμα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου