Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικο κέικ με κόκκους καφέ και ρούμι

Υλικά
6 αβγά
κόκκοι καφέ
350 γρ. ζάχαρη
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
280 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
100 γρ. βούτυρο
40 γρ, ρούμι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με τη ζάχαρη. προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος αφού προηγουμένως έχουμε ανακατέψει μέσα τον καφέ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ το οποίο πριν έχουμε κοσκινίσει. Στο τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό), το ρούμι και τους κόκκους καφέ και ανακατεύουμε απαλά. Γεμίζουμε μια φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180C για 35-40΄. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να το πασπαλίσουμε με μρίγμα ζάχαρης άχνης και καφέ σε σκόνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου