Υλικά
για τη βάση
150 γρ. αλεύρι
60 γρ. βούτυρο κρύο και κομμένο
σε μικρά κομμάτια
1 κρόκος αβγού
2 κ.σ κρύο νερό
7 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
για τη μους σοκολάτας
300 γρ. κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. κακάο 50 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
1 σφηνάκι λικέρ με γεύση καφέ
σουσάμι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη βάση: Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε το βούτυρο. τρίβουμε το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να γίνει ψίχουλα. Προσθέτουμε τον κρόκο και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια μας. Αν δούμε πως χρειάζεται λίγο ωερό ακόμη προσθέτουμε. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο διαμέτρου 28 εκ. και την τοποθετούμε σε ταρτιέρα 24 εκ. Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά. Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη μους σοκολάτας: Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.Ανακατεύουμε το κακάο με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό και ρίχνουμε το μείγμα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και την προσθέτουμε στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας. Αδειάζουμε τη μους στην ψημένη βάση τάρτας. Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου