Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Μπισκότα γεμιστά με κρέμα καφέ

Υλικά
για τα μπισκότα
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. κακάο
1 αβγό μεγάλο
200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

για τη γέμιση
200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
       τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
30 γρ. καφέ εσπρέσο (δυνατό)

Εκτέλεση
για τα μπισκότα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30΄. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5 χιλιοστών και με ένα κουπ πατ, σε σχήμα της αρεσκείας μας, κόβουμε μπισκότα. Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 12-15 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος που τους έχουμε δώσει. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

για τη γέμιση
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε τον καφέ και ομογενοποιούμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
Με την κρέμα σοκολάτα-καφέ γεμίζουμε τα μισά μπισκότα και καλύπτουμε με τα άλλα μισά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου