Υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
90 γρ. κουβερτούρα
90 γρ. βούτυρο
90 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
90 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αβγά
30 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το αμύγδαλο μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν μια λευκή κρέμα. Ρίχνουμε σταδιακά τα αβγά. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Προσθέτουμε την κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες. Κόβουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας σε κύκλους 24 εκ. και τοποθετούμε στον ένα κύκλο την κρέμα αφήνοντας 2 εκ. περιφερειακά ελεύθερα. Αλείφουμε με αβγό την ελεύθερη επιφάνεια και σκεπάζουμε με το δεύτερο κύκλο της σφολιάτας. Πιέζουμε τους δύο κύκλους για να κολλήσουν καλά και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα. Με τη μύτη ενός μαχαιριού χαράσουμε ελαφρώς, χωρίς να σκίσουμε τη σφολιάτα, από το κέντρο προς τις άκρες ημικυκλικές γραμμές. Αλείφουμε με το υπόλοιπο αβγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για μια ώρα. Διατηρείται εκτός ψυγείου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου