Υλικά
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55%
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. βούτυρο
125 γρ. ασπράδι αβγών
120 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και σε χωριστή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και τον καφέ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα αυτό στη λιωμένη σοκολάτα. Χτυπάμε το ασπράδι αβγών με τη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ έως ότου γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει. Γεμίζουμε μια παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ στην οποία έχουμε στρώσει μια μεμβράνη (βοηθάει στο ξεφορμάρισμα) και τοποθετούμε στο ψυγείο. Αφήνουμε να κρυώσει για μερικές ώρες. Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου