Υλικά
για την πίτα
250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
15 γρ. φουντούκια σε σκόνη
30 ml γάλα φρέσκο
90 γρ. μαργαρίνη
για την επικάλυψη
125 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτ
100 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα μας σε μπαιν μαρί. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υπόλοιπα υλικά μας. Ρίχνουμε σταδιακά τη λιωμένη κουβερτούρα στα υλικά μας ενώ ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180C για 12΄μόνο. Αν ψήσουμε περισσότερο δεν θα είναι υγρή η πίτα μας.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, χωρίς να πάρει βράση. Την ρίχνουμε στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Με το μείγμα αυτό περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα.
Ετοιμάζω υλικά....
ΑπάντησηΔιαγραφή