Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Χοιρινή τηγανιά

Υλικά
1 κιλό χοιρινό για τηγανιά (σπάλα ή λαιμός)  σε κομμάτια
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 λεμόνι
3 κ.σ. μουστάρδα
1/2 ποτήρι νερό

Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το χοιρινό με το αλάτι, το πιπέρι τη ρίγανη από όλες τις μεριές καλά.Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά χωρίς να βάλουμε λάδι. Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του χοιρινού. Κλείνουμε με ένα καπάκι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ανά διαστήματα ανοίγουμε και γυρνάμε τα κομμάτια του κρέατος για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σε ένα ποτήρι-μπολ ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού, τη μουστάρδα και το νερό. Στα τελευταία 5 λεπτά που θα δούμε ότι το κρέας μας είναι έτοιμο, προσθέτουμε το μείγμα στο κρέας και ανακατεύουμε καλά.Κατεβάζουμε τη φωτιά μας στο μισό και αφήνουμε το φαγητό μας για 5-10΄μέχρι να χυλώσει η σάλτσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου