Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Σαρμάς του Κούτσικου

Υλικά
1 συκωταριά αρνίσια
1 αρνίσια μπόλια
1/2 φλ. τσ. ρύζι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 ματσάκι ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος ή
   1 φλ. τσ. αποξηραμένος
μερικοί κόκκοι μαύρο πιπέρι
λίγο κόκκινο πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση
Βράζουμε για μισή ώρα τη συκωταριά σε άφθονο αλατισμένο νερό με τους κόκκους του πιπεριού. Τη στραγγίζουμε και μόλις κρυώσει την κόβουμε σε πολύ πολύ μικρά κομμάτια. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε μια κουταλιά ελαιόλαδο τη συκωταριά, το κρεμμύδι, το ρύζι, το δυόσμο και το κόκκι-νο πιπέρι. Προσθέτουμε μια κούπα ζεστό νερό. Αλατίζουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200C. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και στρώνουμε την μπόλια - όπως το φύλλο πίτας. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε καλά με την μπόλια που εξέχει. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε το σαρμά ζεστό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου