Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Πίτα με κολοκύθα και γαλοπούλα

Υλικά
500 γρ. ψαχνό γαλοπούλας σε μικρά κομμάτια
500 γρ. ψίχα κίτρινης κολοκύθας, τριμμένη και καλά στυμμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
1 πράσινο μήλο κομμένο σε κυβάκια
1/2 φλ. τσ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
1/2 φλ. τσ. μαύρες σταφίδες
1 κ.σ. μέλι
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο
ζύμη σαν κουρού (βλέπε ζύμες) ή έτοιμο φύλλο κουρού

Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε την κολοκύθα με την κανέλα, το κύμινο, το τζίντζερ και το κάρυ μέχρι να απορροφήσει τα υγρά της η κολοκύθα. μόλις μείνει με το λάδι της προσθέτουμε τη γαλοπούλα, το μήλο, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, το μέλι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180C στον αέρα. Με πινέλο λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το ένα φύλλο της ζύμης μας, από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Λαδώνουμε την επιφάνεια του φύλλου και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.Την ψήνουμε περίπου μια ώρα μέχρι να ροδίσει το φύλλο μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου