Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ζύμη με κρασί

Υλικά
4 ποτ. νερού αλεύρι
1 αυγό χτυπημένο
1/2 κ. γ. αλάτι
300 ml νερό
150 ml κρασί
150 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτα ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι το οποίο έχουμε ανακατέψει με το αλάτι. Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε με τη σειρά το ελαιόλαδο, το νερό και το κρασί. Κάθε φορά που προσθέτουμε και ένα από τα υγρά μας ζυμώνουμε ελαφρά. Αφού βάλουμε όλα τα υλικά μας ζυμώνουμε καλά. Διπλώνουμε τη ζύμη μας σε μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα πριν τη χρησιμοποιήσουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου