Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

Σουφλέ με πράσα

Υλικά
500 γρ. πράσα σε κομμάτια των 2 εκ.
50 γρ. βούτυρο
4 κ.σ.  (40 γρ.) αλεύρι
250 ml γάλα
6 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τ' ασπράδια
50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1/2 κ.γ. δυνατή μουστάρδα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα πράσα σε αλατισμένο νερό για 30΄περίπου και μετά τα αφήνουμε για 15΄να κρυώσουν. Μετά τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με 10γρ. από το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να στεγνώσουν. Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών. Σε άλλο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια για 1 λεπτό. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, πάντα ανακατεύοντας για να μην σβολιάσει. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 1 λεπτό ανα-κατεύοντας συνέχεια. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα πράσα, το τυρί και σιγά σιγά τους κρόκους των αβγών. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μουστάρδα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τα ασπράδια στο μείγμα μας και ανακατεύουμε ελαφρώς. Μετά το τοποθετούμε σε βαθύ βουτυρωμένο σκεύος για σουφλέ και ψήνουμε για 30΄περίπου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου