Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Σπεντζοφάι

Υλικά
500 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
5 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
1 κ.σ. τοματοπολτός
1 σφηνάκι κρασί
λίγο αλάτι, πιπέρι (όσο πικάντικο το μπορούμε)

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρω, σε χαμηλή φωτιά, τα λουκάνικα με το ελαιόλαδο. Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνω τις πιπεριές και συνεχίζω το σοτάρισμα. Μόλις μαραθούν οι πιπεριές προσθέτω τον τοματο-πολτό και συνεχίζω να ανακατεύω. Σβήνω με το κρασί. Δυναμώνω τη φωτιά και προσθέτω τις ντο-μάτες. Αλατοπιπερώνω. Ανακατεύω και αφήνω να πάρει 1-2 βράσεις με ανοιχτή την κατσαρόλα. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω μέχρι το φαγητό να μείνει με μια πη-χτή σάλτσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου