Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Τσουκνιδόπιτα

Υλικά
2 μάτσα τσουκνίδα
1 μάτσο σέσκουλα
300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
2 αβγά χτυπημένα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
δυόσμος ξερός
1 δόση ζύμη σαν κουρού (βλέπε ζύμες)
  ή έτοιμη ζύμη

Εκτέλεση
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια.  Βάζουμε τα λαχανικά σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τη φέτα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Προσοχή στο αλάτι αν είναι αλμυ-ρή η φέτα. Προσθέτω τα αβγά και το δυόσμο και ανακατεύουμε καλά. Σε λαδωμένο ταψί βάζουμε το ένα από τα δύο φύλλα της ζύμης μας. Λαδώνουμε το φύλλο και ρίχνουμε τη γέμιση της πίτας. Στρώ-νουμε τη γέμιση για να είναι ομοιόμορφη σε όλο το ταψί. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Χαρά-ζουμε ελαφρώς σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180C για 45-50 λεπτά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου