Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ιταλική ζύμη για πίτσα

Υλικά
3 1/4 κ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ. τσ. άσπρο κρασί
2 κ. γ. ξηρή μαγιά
1 κ. σ. αλάτι
1 κ. σ. ζάχαρη
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. τσ. νερό

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το νερό, το κρασί και το ελαιόλαδο και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο εργασίας και χωρίζουμε τη ζύμη μας στα δύο. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με τη βοήθεια του πλάστη. Τοπο-θετούμε τις ζύμες της πίτσας σε δύο λαδωμένα ταψιά. Στολίζουμε την κάθε πίτσα με τα υλικά της αρεσκείας μας. Ψήνουμε για περίπου 20΄στους 175C.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου