Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Καπνιστή μακαρονάδα

Υλικά
1 κιλό ντοματίνια
αλάτι, πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια
τριμμένο τυρί
1 ματσάκι βασιλικός φρέσκος ή 1 κ. σ. ξερός
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα ντοματίνια μας. Τα κόβουμε στη μέση. Βάζουμε ένα μεγάλο και κάπως βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά χωρίς ελαιόλαδο. Μόλις έχει ζεσταθεί καλά ρίχνουμε τα ντο-ματίνια. Κουνάμε κάθε τόσο το τηγάνι χωρίς να ανακατεύουμε. Θα αρχίσουν τα ντοματίνια μας εξω-τερικά να φαίνονται καμένα. Αυτό θα δώσει την καπνιστή γεύση στα μακαρόνια μας. Μόλις έχουν καπνιστεί αρκετά αλατοπιπερώνουμε και αρχίζουμε να ανακατεύουμε. Σιγά σιγά θα αρχίσει να δημιουργείται μια σάλτσα. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο τη σάλτσα μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα βρασμένα και καλά στραγγισμένα μακαρόνια. Ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα σε όλα τα μακαρόνια. Προσθέτουμε το βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου